Home Bioresonantie Orthomoleculaire therapie 3Care Concept Overige Tarieven

Res-Novare

Havenstraat 133

2652 BS Berkel en Rodenrijs

Klik hier voor routebeschrijving

Tel.: +31 (0)6 - 41 94 84 00

E-mail: info@res-novare.nl

KvK nummer: 54286298

BTW nummer: NL084141621B01

Volg Res-Novare

Stel een vraag

Webdesign: Greg Sipsma

© Res-Novare 2019. Alle rechten voorbehouden - Algemene Voorwaarden

Social Media Home

Werveltherapie / Dorn-methode

Rug– en gewrichtsklachten

Veel mensen worden in hun leven geplaagd door rugklachten en/of gewrichtsproblemen. Voor hen is Dorn-therapie een uitkomst. Het behandelen van de wervelkolom met specifieke handgrepen is zo oud als de mensheid. Ook de wortels van de Dorn-therapie zijn terug te voeren tot enkele honderdduizenden jaren geleden. De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie teruggeschoven.


De wervelkolom

De wervelkolom (ook wel ruggengraat genoemd) is opgebouwd uit verschillende wervels. Tussen de wervels bevinden zich de tussenwervelschijven, die dienen voor de buigzaamheid van de wervelkolom en als stootkussen.
Door de vorm van de wervels en omdat ze boven elkaar liggen, ontstaat er een hol kanaal waarin zich het ruggenmerg bevindt. De wervelkolom is dan ook het stabiele omhulsel van het ruggenmerg: de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen voert. De wervelkolom steunt op het bekken.


Beenlengteverschil

De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg bekkenscheefstand. 
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. De botten zijn wel even lang, maar één been lijkt langer door meer ruimte in het heupgewricht: subluxatie (de kogelvormige kop van het bovenbeen ligt niet meer optimaal in de kom van het heupgewricht). Soms zijn ook het knie- en spronggewricht gesubluxeerd.
Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteprobleem.


Bekkenscheefstand

Een bekkenscheefstand heeft gevolgen voor de hele wervelkolom. De zenuwen, die via de openingen tussen de wervels het ruggenmerg verlaten, komen onder druk te staan. Dit kan diverse klachten tot gevolg hebben. Klachten die in eerste instantie niets met elkaar te maken hebben. Dit komt omdat de zenuwen, die via de openingen tussen de wervels het ruggenmerg verlaten, zorg dragen voor de overige delen van het lichaam.
Verschoven wervels zijn ook vaak de oorzaak van klachten aan handen, armen en schouders. Dit geldt ook voor overige orgaanklachten. 
Als de wervelkolom niet helemaal recht staat kan dit hoofdpijn tot gevolg hebben.


Wervel– en gewrichtsbehandeling

Bij de wervel- en gewrichtsbehandeling volgens Dorn worden de wervels en gewrichten op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier in hun ideale positie teruggeschoven. Het probleem bij een correctie is veelal het spierstelsel. Dit reageert onbewust met vasthouden. Daarom vindt bij de Dorn-therapie de correctie plaats via dynamiek: pendelen van de benen en armen. De spieren kunnen de zachte wervelverschuiving niet tegenhouden, omdat ze zelf afwisselend spannen en ontspannen door het pendelen.