Home Bioresonantie Orthomoleculaire therapie 3Care Concept Overige Tarieven

Res-Novare

Havenstraat 133

2652 BS Berkel en Rodenrijs

Klik hier voor routebeschrijving

Tel.: +31 (0)6 - 41 94 84 00

E-mail: info@res-novare.nl

KvK nummer: 54286298

BTW nummer: NL084141621B01

Volg Res-Novare

Stel een vraag

Webdesign: Greg Sipsma

© Res-Novare 2019. Alle rechten voorbehouden - Algemene Voorwaarden

Social Media Home

Antioxidanten zijn belangrijk voor onze gezondheid. Ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen noemenswaardige gevaar vormen voor ons lichaam.


Vrije radicalen ontstaan onder andere door stress luchtverontreiniging, roken, medicijnen, straling etc. de vorming en activiteit van vrije radicalen – oxidatieve stress – is het gevolg van de van zuurstof afhankelijke stofwisseling en wordt onder controle gehouden door antioxidanten.


Deze antioxidanten vormen een lichaamseigen beschermingssysteem dat door gezonde voeding, gezonde leefstijl en eventueel met voedingssupplementen kan worden versterkt en verbeterd.


Als in het bloed teveel vrije radicalen aanwezig zijn, spreekt men van een ‘verhoogde oxidatieve stress’. De kan op ontstekingen, reuma, artrose, hormonale onbalans, neurologische aandoeningen, hart- en vaatziekten of een andere welvaartsziekte wordt dan vergroot.


Vrije radicalen versnellen bovendien het proces van veroudering.


Een goed evenwicht tussen vrije radicalen en anti-oxidatieve afweer is zeer belangrijk voor het handhaven van een goede gezondheid.


De Free Oxygen Radicals Monitor (FormOx) maakt een nauwkeurige en snelle meting van de oxidatieve stress (vrije radicalen) en van de antioxidatieve capaciteit mogelijk met slechts enkele druppels bloed via een prik in de vinger.

Oxidatieve stress meting