Home Bioresonantie Orthomoleculaire therapie 3Care Concept Overige Tarieven

Res-Novare

Havenstraat 133

2652 BS Berkel en Rodenrijs

Klik hier voor routebeschrijving

Tel.: +31 (0)6 - 41 94 84 00

E-mail: info@res-novare.nl

KvK nummer: 54286298

BTW nummer: NL084141621B01

Volg Res-Novare

Stel een vraag

Webdesign: Greg Sipsma

© Res-Novare 2019. Alle rechten voorbehouden - Algemene Voorwaarden

Social Media Home

Breuss-massage

Wervelkolom

De wervelkolom is opgebouwd uit wervels en tussenwervelschijven. Tussenwervelschijven zijn schijven van elastisch kraakbeen die zich tussen de wervels bevinden en bijdragen aan de beweeglijkheid van de rug. Deze tussenwervelschijven kunnen uitdrogen. Ze worden hierdoor minder elastisch, verliezen aan volume en daardoor aan hoogte, waardoor de wervelkolom minder beweeglijk wordt. Dit is een normaal verschijnsel en komt bij iedereen voor.   


Strekken wervelkolom

De massage volgens Rudolf Breuss is een ontspannende rugmassage met een diepe energetische doorwerking. De massage is gericht op het strekken van de wervelkolom en is toepasbaar bij allerlei wervelkolomproblemen, zoals tussenwervelschijfklachten, spit e.d. Tijdens de massage worden kleinere afwijkingen van de wervelkolom verholpen. De massage is ook uitermate geschikt bij verkrampte en verstijfde rugspieren. 


Dorn-Breuss olie

Bij een Breuss-massage wordt de wervelkolom zachtjes gemasseerd met een speciale ‘Dorn Breuss olie’. Deze olie trekt in het weefsel en geeft de tussenwervelschijven hun elasticiteit en souplesse terug. Breuss vergeleek dit met een spons. Wanneer men op een natte spons langere tijd een gewicht legt, dan wordt het vocht uit de spons gedrukt, droogt deze uit en wordt heel dun. Legt men vervolgens de spons in een bak met water, dan zuigt deze zich vol en krijgt zijn originele vorm weer terug.
Na de massage wordt de wervelkolom afgedekt met zijdepapier. Zijdepapier houdt de warmte vast op het lichaam en neemt afvalstoffen op. 


Ontspannende massage

Ook zonder klachten van de wervelkolom is Breuss-massage een heerlijk ontspannende massage die inwerkt op fysieke en psychische spanningen.